Sikkerhed

Brug redningsvest når du sejler i kajak eller båd

Sponsoreret indhold

Når du er på havet bør du gøre dig selv den tjeneste at tænke meget på sikkerheden. Havet kan nemlig være lunefuldt og det er ikke altid, at du kan forudsige hvad der kommer til at ske. En af de ting du kan gøre for dig selv er altid at have en redningsvest på. Og sejler du med andre bør du også altid gøre dig selv og de andre den tjeneste, at alle har redningsveste på. For på den måde er man sikker på, at folk er i sikkerhed selvom der skulle ske en ulykke.

Vælg den rette redningsvest til dit behov

En redningsvest er ikke bare én ting for faktisk findes der mange forskellige typer af redningsveste. Noget af det de stort set altid har til fælles er, at de er orange. Af og til kan de også have en anden farve, men for det meste er det dog en meget skrigende farve de har. Det skyldes, at de dermed er nemme at se hvis man ryger over bord. Også når man står på dækket kan det være en god ide da det er nemt at se hinanden når man er på båden.

Skal man blot ud og sejle på en almindelig båd er det formentligt en helt almindelig og klassisk redningsvest man bør kigge sig om efter. Mange vælger at købe den helt klassiske redningsvest og det skyldes da også, at det er en af de bedste veste du kan få. Den er orange, har et sort bælte og så har den formentligt en fløjte man kan bruge.

Find redningsvest med reflekser

En af de ting, som din redningsvest altid bør have er reflekser. Ofte er reflekser en ting, som man ikke tænker så meget over. Ser man dog en person, der har tøj med reflekser på når man kommer kørende eller sejlende mod vedkommende går det op for en, hvor stor en betydning det har. Det at have reflekser gør nemlig, at man rent faktisk kan se en anden person.

Så når man står og skal vælge sin redningsvest bør det altid være en høj prioritet, at man vælger en med reflekser.

Lad din redningsvest have signalfløjte

Udover sort bælte, skrigende farve og reflekser bør en redningsvest også altid have en signalfløjte. Det er klart, at man naturligvis ikke håber på, at man nogensinde kommer til at stå i en situation hvor den skal bruges. Ikke desto mindre er det en meget god ide at den er på vesten.

Med en signalfløjte er man nemlig sikker på, at man bliver hørt hvis uheldet er ude. Har man en signalfløje kan man fløjte mens man ligger i vandet. Det gør, at folk kan høre en og det forhøjer sandsynligheden for, at man bliver reddet. En god ide er også at finde en redningsvest der har en skridtstrop. Det gør nemlig, at den sidder bedre fast og det er selvfølgelig noget, som er meget vigtigt. Også et bindebånd i toppen er vigtigt at have, og generelt er der mange features, som en redningsvest bør have for, at den fungerer optimalt.